Polar Bear

CITES II

IUCN Red List: Vulnerable

EEP

International Studbook

Polar Bears dwell in Arctic. The countries of their occurrence include Canada, Denmark (Greenland), Norway, Russia, United States (Alaska) and occasionally Iceland. The current population trend is unknown. Major threats include global climate change, pollution and hunting.

Conservation

■ Listed as Vulnerable in the IUCN Red List of Threatened Species since 1982.
■ Captive population data are recorded in International Polar Bear Studbook.
■ Within EAZA, a Polar Bear EEP (Endangered Species Programme) was established in 2006, it is coordinated by Artis Zoo, Amsterdam.
■ Listed in Appendix II of Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES, or Washington Convention).
■ Listed in Appendix II of Bern Convention, as a strictly protected fauna species in Europe.

Back to list

Gallery

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit